Cordylinia

Cordylinia
0

Cordylinia, este o flore originară din Olanda sau din Anglia. Această plantă este decorativă prin frunze. Cercetările istorice ale horticultorilor români, au scos în evidenţă faptul că cordylinia era prezentă în documentele istorice ale lui Plinius cel Bătrân.

Pe tulpina acestei flori, groasă de aproximativ 2-3 cm grosime sunt prinse frunzele lanceolate lungi de aproximativ 25-30 cm lungime. Culoarea verde deschis a frunzelor ne încarcă în fiecare zi cu energie divină şi pozitivă şi aduce fericirea pe buzele noastre mereu.

Cordylinia se înmulţeşte prin butaşi şi prin seminţe. Aceasta este o floare asemănătoare cu yuca care se cultivă numai la ghiveci.

Insectele care atacă cordylinia sunt: musculiţa de seră şi puricii. Aceşti dăunători se pot combate cu Calypso şi cu Reldan produse existente pe piaţa românească.

În perioada verii această floare se udă de trei ori pe săptămână iar în perioada iernii se va uda o dată pe săptămână. La intervalul de trei săptămâni se va face toaletarea frunzelor prin ştergerea şi spălarea acestora cu o cârpă umedă.

Cordylinia este o floare care se utilizează pentru ornamentarea, holurilor, a birourilor noastre şi a sălilor de conferinţă. Această floare nu trebuie să lipsească din casa şi din apartamentul nimănui. 

ing horticol diplomat
Laurian Ungurian
Vatra Dornei

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata