Cultivarea afinului Siberian în zona montană de la Vatra Dornei

afin siberian
0

 Afinul Siberian, este un arbust fructifer nou întâlnit şi cultivat în cultură în zonele montane ale României. Acest arbust fructifer este întâlnit în ultimul timp şi în grădinile mici şi familiale cât şi în grădinile didactice din zona montană de la Vatra Dornei.

Aici în zona montană de la Vatra Dornei, afinul siberian găseşte condiţii foarte bune de creştere, dezvoltare şi de fructificare pe solurile argiloase, pietroase, luto-nisipoase, brun-roşcate de pădure şi negre de fâneaţă. Afinul siberian se înmulţeşte prin:butaşi, puieţi şi prin altoire.

Conform cercetărilor horticole şi naturiste desfăşurate în “Ţara Dornelor” s-a evidenţiat faptul că ceaiurile preparate din frunzele şi din fructele de afin vindecă:durerile stomacale, stresul intelectual, cancerul etc.Gospodinele bucovinene prepară din fructele afinului siberian o băutură specială care poartă numele de afinată care este apreciată de către românii şi de către străinii aflaţi în vizită în Municipiul Vatra Dornei

Afinul siberian deşi este un arbust fructifer relativ nou întâlnit în cultură merită să fie extins cât mai mult în zonele montane ale României.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata