Efectele terapeutice ale arnicei

arnica
0

Arnica este o plantă medicinală, care se găseşte în flora spontană din zona montană de la Vatra Dornei în Munţii Munceiului, Munţii Şerbei, Munţii Giumalăului, Masivul Călimani cât şi pe Dealul Floreni, Dealul Negru şi pe Dealul Runcului. În grădinile mici şi familiale de pe lângă casele gospodarilor dorneni se găseşte cultivată foarte puţin. Această plantă medicinală se înmulţeşte relative uşor prin: seminţe,puieţi şi prin rizomi.

Cercetările horticole şi naturiste realizate în ultima perioadă de timp în zona montană de la Vatra Dornei au scos în evidenţă faptul că ceaiurile şi preparatele medicinale din florile de arnică vindecă şi tratează: durerile reumatismale, gripa, acneea, bronşita, luxaţiile, rupturile musculare etc.

Lucrările principale de întreţinere care se pretează la această plantă medicinală în perioada de vegetaţie sunt: administrarea îngrăşămintelor organice şi minerale, executarea de praşile şi de pliviri în jurul plantei noastre pentru menţinerea terenului curat şi liber de buruieni şi combaterea bolilor şi a dăunătorilor cu fungicidele şi cu insecticidele existente la această oră pe piaţa agricolă românească.

Arnica este o plantă medicinală foarte căutată pentru efectele şi proprietăţile ei terapeutice deosebite şi merită să fie extinsă şi cultivată atât în grădinile familiale cât şi în loturile didactice şi experimentale din zona montană de la Vatra Dornei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata