Efectele terapeutice ale crizantemelor

Crizantema
0

Crizantema este o floare originară din China, Asia sau din America de Nord. Puţini dintre noi ştiu faptul că această frumoasă floare care decorează în fiecare toamnă grădinile didcactice şi familiale din frumoasa Bucovină are şi numeroase efecte terapeutice.

Anticii chinezi, susţineau faptul că, această floare care este capabilă să înfrunte frigul şi gerul din primele zile de iarnă are numeroase proprietăţi vindecătoare. Conform ultimelor cercetări ale medicilor şi horticultorilor români, ceaiul fin frunzele şi din florile de crizantemă, vindecă bolile de plămâni, a ficat, rinichi şi ajută la detoxifierea organismului în bolile oftalmologice. Mai mult ceaiul din frunzele şi din florile de crizantemă vindecă tuberculoza, scleroza şi hepatita. Infuzia preparată din florile de crizantemă desfundă căile respiratorii şi vindecă stresul intelectual.

Experţii naturiştii susţin faptul că ceaiul de crizanteme băut de două ori pe săptămână prelungeşte viaţa oamenilor cu opt ani şi protejează sistemul imunitar. Crizantema folosită în ceaiurile chinezilor şi a japonejilor de mii de ani influienţează benefic, inima, sistemul nervos, pielea şi sistemul respirator.

Această frumoasă floare care are numeroase proprietăţi terapeutice nu trebuie să lipsească din grădina şi din casa nimănui.

ing horticol diplomat
Laurian Ungurian
Vatra Dornei

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata