Efectele terapeutice ale mentei

menta
0

 Menta, Mentha Piperita, este o plantă medicinală miraculoasă, cu multe efecte terapeutice. Are un efect revigorant și energizant pentru organismul uman.

Ceaiul de mentă, utilizat în întreaga Europă, vindecă abcesele dentare, ulcerele stomacale duodenale și intestinale, bolile digestive, indigestiile, infecțiile gastrointestinale, diareea infantilă, dischinezia biliară, bolile ficatului, stările gripale, reduce oboseala și stresul intelectual. Frunzele de mentă sunt utilizate în industria farmaceutică la fabricarea medicamentelor pentru gripă și răceală, cât și pentru fabricarea bomboanelor și a pastei de dinți.

Cercetările horticultorilor români și străini, efectuate pe suprafața țării noastre, au scos la iveală o serie de documente în care se relatează faptul că menta a fost luată în cultură înainte de venirea lui Iisus Hristos pe pământ. Izvoarele istorice rămase pe teritoriul țării noastre de la daci și romani au scos în evidență că în trecut a existat o fată frumoasă care purta numele de Menthol.

Menthol era iubita lui Pluto. Persefona, soția lui Pluto și-a dat seama de relația lui Pluto cu Menthol și, printr-o vrajă, o transformă într-o plantă medicinală care va lua pe urmă numele de mentă. Pluto nu a reușit să rupă vraja iubitei sale și atunci el s-a luptat foarte mult să facă un miracol pentru ca această plantă să aibă un miros puternic, care să aibă efecte miraculoase și să vindece bolile omenirii. Menta este o plantă medicinală perenă care preferă soluri fertile luto-nisipoase, permeabile și bine expuse la soare. Cultura mentei se întreține relativ ușor, prin pliviri și prașile manuale în timpul verii. Se udă cu furtunul în timpul perioadei de vegetație și ori de câte ori este nevoie.

Excesul de apă din sol poate dăuna plantei și poate duce la ofilirea sau chiar la moartea ei. Frunzele mentei sunt imparipenat compuse și ușor dințate pe margine, așezate pe tulpina mică care se leagănă în voie la fiecare adiere de vânt. Frunzele ei de culoare verde deschis emană un miros tămâios și dulceag, care aduce fericirea și gândirea pozitivă în sufletul omului, făcându-l pentru o clipă să uite de necazurile vieții.

Floarea de culoare mov-violacee aduce zâmbetul pe chip după o zi încărcată și plină de fel de fel de evenimente. Combaterea bolilor și dăunătorilor la această plantă medicinală se va face cu produse sistemice și specifice, de contact, existente pe piață. Menta se recoltează eșalonat, pe toată durata înfloriririi, de la începutul lunii iunie până la sfârșitul lunii august. De la această plantă medicinală se folosesc doar frunzele. Dacă veți ține cont de aceste sfaturi, vă veți revigora și reîntineri organismul și veți duce o viață mai sănătoasă.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata