Efectele trapeutice ale nucilor

nuci
0

Nucile constituie o adevărată bogăţie de minerale. Aceste fructe reechilibrează sistemul nostru nervos şi pot să asigure o mai bună funcţionare a oaselor şi a muşchilor. Nucile au foarte multe efecte terapeutice, datorită conţinutului lor în : vitamine, săruri minerale, albumine şi grăsimi.

Cercetările naturiştilor şi ale horticultorilor din România au scos în evidenţă faptul că miezul de nucă constituie un bun remediu pentru îmbunătăţirea memoriei şi sunt un adevărat energizant pentru organismul uman.

Ceaiurile din frunzele de nuc, folosite sub formă de inhalaţie ,desfundă căile respiratorii şi vindecă anemia, gingivitele, şi stresul intelectual. Medicina naturistă ne supune atenţiei faptul că vestitele ceaiuri din frunzele de nuc vindecă rănile, eczemele, degerăturile, diabetul şi înlătură transpiraţia excesivă a oamenilor.

Mai mult, ceaiurile din frunzele de nuc au efect astringent, antiimflamator şi cicatrizant.
Din frunzele de nuc se prepară alifiile şi cremele care sunt folosite de către doamne şi domnişoare ca remediu, pentru înfrumuseţarea tenului.
Lemnul de nuc, datorită însuşirilor sale decorative , este folosit în industria mobilei, în industria avioanelor şi a automobilelor.

Din cojile şi din miezul de nucă se extrage un ulei special,fiind folosit la fabricarea cernelei, a lacurilor şi a vopselelor pentru pictură.
Turtele de nucă se folosesc la fabricarea halvalei şi a altor produse de cofetărie.
Nucile verzi, recoltate înainte de întărirea endocarpului,se folosesc la prepararea dulceţei şi a lichiorului de nuci.
Mezocarpul, scoarţa, frunzele, ramurile şi rădăcinile sunt materii prime valoroase din care se extrage taninul şi coloranţii vegetali.


ing horticol diplomat
Laurian Ungurian
Agenția Zonei Montane
Vatra Dornei

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata