Ficusul de cameră

Ficusul de camera
0

Ficusul (Ficus elastica ) este o plantă de o frumuseţe şi de o măreţie deosebită originară din Olanda . Această plantă atinge aproximativ 2,5 metri înălţime şi este utilizată pentru ornarea şi ornamentarea caselor şi a apartamentelor noastre familiare cât şi a sălilor de conferinţe şi a birourilor noastre la locul nostru de muncă.

Ficusul este cultivat în ţara noastră numai la ghiveci creând în jurul nostru o oază mare de vegetaţie. Este o plantă decorativă prin frunze. Frunzele sale de culoare verde închis de aproximativ 15-20 cm lungime, aduc pentru o clipă gândirea pozitivă şi lumina divină pe chipurile noastre dragi.

Ficusul este o plantă care preferă soluri fertile, bogate în humus şi permeabile. Atât pe timpul vegetaţiei cât şi pe timpul iernii se udă la ghiveci la două –trei zile sau ori de câte ori este nevoie. Odată la două-trei săptămâni va trebui ca dumneavoastră să practicaţi toaletarea frunzelor operaţiune care constă în şteregerea frunzelor de praf cu o cârpă umedă. Odată cu această operaţiune, se vor îndepărta şi frunzele uscate, sau îngălbenite de pe tulpină.

Culoarea galbenă a frunzelor este un semn că ficusul nostru are lipsă de N, P sau K. Aceste îngrăşăminte minerale vor fi administrate la planta noastră prin dizolvarea în apa de udat tratament care noi îl vom aplica odată la două trei săptămâni.

Bolile care vor apărea la ficusul nostru le vom trata cu o serie de fungicide cum ar fi : Dithane, Curzate sau Bravo iar dăunătorii noi îi vom îndepărta cu insecticidele : Calypso, Mospilan sau Reldan existente pe piaţa agricolă comună şi europeană.

Ficusul este o plantă care se înmulţeşte relativ uşor prin butaşi tăiaţi cu foarfeca de grădinărit de pe tulpină. Ficusul este o plantă care merită să fie cultivată la ghiveci şi să fie extinsă în ţara noastră de către toţi oamenii iubitori de viaţă şi de frumos.

ing horticol diplomat
Laurian Ungurian
Vatra Dornei

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata