Floarea de ceară

Floarea de ceara
0

Floarea de ceară este o floare foarte des cultivată în grădinile didactice şi experimentale de stat cât şi în grădinile mici şi familiare de pe lângă casele oamenilor. Această floare este originară din Olanda şi din Orientul Apropiat.

Dovezile istorice de pe teritoriul ţării noastre au scos în evidenţă faptul că, această plantă poartă denumirea de floare de ceară deoarece, se aseamănă foarte mult cu îmbrăcămintea galbenă a episcopilor ortodocşi pe care aceştia o purtau în prima jumătate a secolului al şaisprezecelea. Tulpinile acestei flori sunt relativ înalte atingând înălţimea de 50 cm şi grosimea de 2 cm. Frunzele sale sunt de culoare verde deschis lanceolate şi lungi de 8 cm lungime care se leagănă pe tulpini în voie la fiecare adiere de vânt iar florile sale sunt de culoare galbenă, roşie sau roz.

Culoarea verde deschis a frunzelor acestei flori ne ajută pe noi oamenii să gândim tot timpul pozitiv şi să fim înconjuraţi în fiecare clipă de lumina divină a lui Dumnezeu iar florile de culoare galbenă, roşie sau roz ne face pentru o clipă mai fericiţi şi mai încrezători în forţele noastre proprii în clipele cele mai zbuciumate şi mai tensionate ale vieţii noastre.

Floarea de ceară preferă soluri fertile, permeabile, foarte bine lucrate şi foarte bine expuse la soare. Pe toată perioada vegetaţiei solul trebuie să fie liber de buruieni şi se vor executa în acest sens două praşile şi mai multe pliviri pentru ca planta noastră să înflorească şi să se dezvolte în fiecare an.

Această floare este utilizată pentru ornamentarea grădinilor didactice, a parcurilor orăşeneşti si a grădinilor familiale şi se găseşte foarte des în buchetele mireselor cu dare de mână şi în buchetele doamnelor care îşi aniversează zilele de naştere.

Combaterea bolilor şi a dăunătorilor la această floare se va face cu fungicidele şi insecticidele sistemice şi de contact existente pe piaţa românească şi europeană.

Eu recomand ca această frumoasă floare să fie cultivată în grădini de către toţi oamenii iubitori de viaţă şi de frumos.

ing horticol diplomat
Laurian Ungurian
Vatra Dornei

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata