Luminozitatea in viaţa plantelor

Lumina in viata plantelor
0

Lumina este particula vie, şi universală şi ancestrală trimisă de bunul Dumnezeu, pe pământ,  fiind  o părticică unică din viaţa plantelor. Fără lumina divină,  plantele noastre  nu s-ar dezvolta, nu ar înflori şi nu ar fructifica . Lumina  pătrunde transversal, vertical şi orizontal în coroana pomilor fructiferi şi oblic şi orizontal în frunzele mari şi lanceolate ale florilor cultivate la ghiveci.

Cu ajutorul luminii din timpul zilei  florile, pomii şi arbuştii  fructiferi pot creşte, şi pot fructifica mai uşor.

Conform cercetărilor făcute la Vatra Dornei, s-a  ajuns la concluzia că în timpul iernii florile de la ghiveci, dacă au multă lumină ele se dezvoltă mai uşor şi înfloresc la fel ca în timpul perioadei de vegetaţie.

Culoarea roşie a florilor  întruchipează iubirea  iar culoarea galbenă bogăţia şi prosperitatea oamenilor.

Clorofila este ajutată de către lumină, să se întindă şi să se pigmenteze la suprafaţa frunzelor,  dându-le un luciu  aparte.

Speciile noastre de dracene cultivate în timpul iernii în ghivece  îşi întind frunzele lor puternic spre lumină. Dracenele sunt plante decorative  care se bucură de lumină, la fel ca oamenii. Oamenii, lumina şi plantele alcătuiesc o triadă indestructibilă ce stă la baza vieţii pe pământ.

ing horticol diplomat

Laurian Ungurian

Vatra   Dornei

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata